Wij
Chris Pen en Marcel Evers wonen sinds 18 december 2004 in het Sallandse Lemelerveld Hoe het begon:
Escape van Hollandheim, geboren op 5 januari 1994, was onze eerste hond. Escape ging de eerste jaren met Marcel mee naar het werk. Door verandering van baan kon zij niet meer mee en al snel hebben wij toen onze tweede basset, Floris James van Ravenstee "Joey", geboren op 4 december 1996, gekocht.


Onze boxers

Één dag na onze verhuizing naar Lemelerveld is onze eerste boxer, Esther Evita Byou van de Meerpaal roepnaam Evy, geboren op 1 oktober 2004, bij ons komen wonen. Na de komst van onze eerste boxer, waren we zo onder de indruk van het boxerras dat we na een half jaar op zoek zijn gegaan naar een speelkameraadje voor Evy. Op 15 juli 2005 is onze tweede boxer Takoda van de Kloosterpoort geboren (roepnaam Gosse). Gosse mocht op 10 september 2005 zijn nestje verlaten en naar Lemelerveld komen.


De kennelnaam

Van de Ytjeshoeve (spreek uit als ietjeshoeve) hebben we in maart 2006 aangevraagd, in juni van dit jaar is deze kennelnaam aan ons toegekend. De ouders van Chris hebben vaak tijdens de vakanties op onze honden gepast. De kennelnaam is voortgekomen uit de naam van Chris zijn moeder.

Met Evy hebben wij ons eerste nestje gefokt, de eerste geboren pup, Isis hebben wij gehouden. In de volgende twee nesten zaten geen teven, zodat we onze lijn niet konden doorzetten. Op 4 mei 2013 hebben we “gezinsuitbreiding” gekregen en is Kiki van Numado bij ons komen wonen. Met Kiki hebben we nieuw bloed binnen onze kennel en hopen we in de toekomst weer gezonde nakomelingen te krijgen. Uit het eerste nestje van Kiki komt Durk die nu met Kiki onze “roedel’ vormt.


Pups

Wij fokken met als doel nakomelingen te krijgen met nog betere raskenmerken dan de vader- en moederhond. De keus van de ouderhonden die elkaar goed aanvullen, ook qua gezondheid, vinden wij erg belangrijk. Daarnaast kiezen wij graag voor “vers” bloed en gebruiken wij liever niet ouderhonden met dezelfde bloedlijn, op deze manier willen wij een bijdrage leveren om het boxerras gezonder te maken en te houden. Af en toe hebben wij een nestje. Eind mei heeft Kiki haar tweede nestje gekregen. Mocht u interesse hebben in een pup dan kunt u kontact met ons opnemen via de mail. info@ytjeshoeve.nl .